workshop

Het Dalense A-Team tijdens een workshop
Het Dalense A-Team tijdens een workshop

Workshop tegelschilderen

 

In zijn atelier organiseert tegelschilder Gerrit Sman workshops voor iedereen die wil leren tegels te decoreren in de traditionele majolica / faience techniek. Deze techniek, het schilderen met oxides en kleurpigmenten op tin-glazuur wordt vooral nog toegepast in de noordelijke aardewerkbedrijven.

U schildert uw tegel tijdens de workshop in de inspirerende atelierruimte van 'de Violier' met een grandioos uitzicht op het altijd mooie Drentsche land.

Komt u met vriendinnen of familie dan is het ook mogelijk gezamenlijk een tegeltableau te schilderen!

Er is geen teken of schilder ervaring of zelfs aanleg daarvoor nodig om met een schitterend resultaat te bereiken. U schildert aan de hand van sjablonen, zogenaamde 'sponzen'; doorgeprikte tekeningen op overtrekpapier. Die worden vervolgens met houtskool bestoven zodat de tekening op de tegel komt. Tegelschilders passen deze methode al vanaf de 16e eeuw toe.

In het atelier zijn voorbeelden aanwezig. U kunt natuurlijk ook een eigen ontwerp maken en uitvoeren in overleg met de tegelschilder.

Een workshop bestaat uit een inleiding waarin wordt vertelt over de geschiedenis en de techniek en dan....schilderen maar!

Na het schilderen kunt u de tegel niet meteen meenemen. Eerst moet de tegel nog een keer de oven in om bij een temperatuur van 1050º C. het glazuur te laten hechten aan de tegel. Na 2 dagen kunt u de tegel ophalen. Natuurlijk sturen wij desgewenst de tegel naar u op. De verpakkings en verzendkosten zijn niet bij de workshopprijs inbegrepen.

 

Prijzen

De prijs van een 2 uur durende workshop is 20 euro p.p. (met een minimum van 4 deelnemers en maximaal 6). Inclusief 1 tegel, gebruik van professionele glazuren en penselen en glazuurbakken Koffie en thee inbegrepen. Extra tegels: 2 euro p.st.

Een privé workshop van 2 uur kost 79,50 euro.

Bel of mail voor een workshop, verdere mogelijkheden of nadere inlichtingen met atelier de Violier.

0591-564210

0620777935

info@atelierdeviolier.nl